Musik i skolan Lärarhandledning Årskurs 1-3

Musik i skolan Lärarhandledning Årskurs 1-3 i gruppen Musik i skolan / Undervisning / Läromedel hos musikskolan.se (9789185791897)
Musik i skolan Lärarhandledning Årskurs 1-3

MUSIK I SKOLAN är ett heltäckande läromedel i musik för årskurs 1-3 baserat på LGR 11. Lärarhandledning Årskurs 1-3 innehåller 84 lektioner fördelade på 14 kapitel per läsår. Varje kapitel består av två lektioner, d v s 28 musiklektioner per år.

MUSIK I SKOLAN är avsett för den som undervisar i musik och passar såväl lärare med stor erfarenhet som vill ha inspiration, nya idéer och lektionsmaterial som lärare som behöver bygga upp en lektionsrepertoar, har mindre erfarenhet eller kortare utbildning.

Lektionerna presenteras i en väl avvägd progression och har ett varierat innehåll. Några kapitel ligger parallellt över lågstadiets tre årskurser för att underlätta tematiskt samarbete mellan klasser, lärare och ämnen.

I boken finns utförliga beskrivningar på hur varje lektion kan läggas upp. Här finns tips om hur du lär ut nya moment, med variationer som gör att du kan hitta arbetssätt som passar dig, gruppen och tillfället. Här finns också hänvisningar till filmer och musikexempel, även sådant vi inte själva spelat in.

I Lärarhandledningen finns i varje kapitel hänvisningar till MUSIK I SKOLAN Sångbok 1-3.  För att materialet skall komma till sin rätt rekommenderar vi därför att du köper in även denna och använder Lärarhandledning och Sångbok tillsammans.

Som ett komplement till Lärarhandledningen finns filmer till många av lektionerna, publicerade på YouTube och på musikskolan.se. Många av filmerna passar även bra att visa för eleverna.

Förutom Sångbok och Lärarhandledning innefattar MUSIK I SKOLAN även tre elevhäften, ett häfte för varje årskurs.

Författare:Jan Utbult, Zandra Adolfsson, Pia Åhlund
CD-skiva:Ljudfiler