Nyhetsblogg

Lär dig Sibelius 7

Vår kollega Claes-Bertil Nilsson har under många år arbetat med Sibelius notskrivningsprogram och dessutom undervisat i att använda programmet samt lämnat support till användare i Sverige.

Nu har han sammanställt och bearbetat sina uppskattade lektioner i läroboken Lär dig Sibelius 7 så att både nybörjare och mer erfarna användare kan få del av hans kunskap.

Boken är spiralbunden och därför lätt att använda uppslagen när man arbetar med lektionerna. På ett enkelt och tydligt sätt beskrivs programmets olika funktioner, och den som aldrig tidigare arbetat med digital notskrivning eller med Sibelius 7 kommer snabbt igång med sitt första notblad.

Programmet är på engelska, och därför är alla beteckningar och kommandon finns översatta och förklarade, och bokens alla illustrationer gör det ännu enklare att snabbt hitta de funktioner man behöver. 

Den som har tidigare erfarenhet av Sibelius 7 eller äldre versioner, får många tips om snabbkommandon och genvägar, tidsbesparande arbetssätt och fiffiga tips. Här finns t o m tips som saknas i Sibelius stora referensmanual.*

De olika musikexemplen är hämtade från olika stilar, och därför Lär dig Sibelius 7användas av alla som vill använda programmet. Använd boken på egen hand, eller som läromedel i gymnasiet, på högskola eller i studieförbund.

Det finns ännu inga kommentarer till detta inlägg.
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Ange koden 3PCcYK:
Kommentarer:
Fortsätt »