Om musikskolan.se 

Kontakta oss:

Adress: Musikskolan.se Öckerö AB
Östra hamnen 7
475 42 Hönö
Telefon: 031-96 32 00
E-post: kontakt@musikskolan.se
Öppettider: mån-fre 9.00-16.00 (lunch ca 12.00-13.00)

Vision

"Vi vill inspirera människor att upptäcka och utveckla sin förmåga och glädje i att musicera och skapa musik." Så lyder visionen för musikskolan.se och vi hoppas att den ska sätta sin prägel på allt det vi gör i vår verksamhet.

Historik

År 1993 fick Jan Utbult tjänst som brasslärare vid Musik- och kulturskolan i Härnösand. Redan första terminen började han producera läromedel till sina egna elever, på den tiden enkla böcker tillsammans med kassettband. År 1996 publicerades Jans första material, Blås 96, på förlaget Notposten och sedan dess har han publicerat många material på Notposten som t ex: Pianobus, Gitarrbus, Blåsbus, Blåståget, Blås mer, Stråktåget och Blåsbanken. 

Notförlaget och hemsidan musikskolan.se såg dagens ljus år 2007 när Pia Åhlund och Jan Utbult började utveckla idéer och material tillsammans. När de första böckerna släpptes behövdes bra försäljningskanaler. Förutom att sälja och distribuera böcker via återförsäljare skapades en webb-butik på hemsidan. Pia och Jan tyckte att en butik med bara några få produkter skulle kännas lite tom så de valde även att ta in böcker, cd- och dvd-skvor från andra förlag. På det sättet blev musikskolan.se inte bara ett eget notförlag utan även en notbutik.

Idag innehåller butiken inte bara noter utan även en hel del tillbehör och instrument som passar bra för musikundervisning i grundskola och kulturskola. musikskolan.se ägs och drivs av Musikskolan.se Öckerö AB (556962-7291).

1 juli 2021 togs ännu ett steg i företagets utvckling. Vi hade vuxit ur våra lokaler på Öckerö och flyttade till Hönö till större och mer ändamålsenliga lokaler. Här får vi plats med hela vårt lager på ett sätt som gör det lättare att arbeta effektivt. Här finns också fler kontorsrum och plats för att ta emot kunder, hålla utbildningar och work-shops och också erbjuda viss försäljning på plats. Välkommen att hälsa på oss!

Vi på musikskolan.se


Jan Utbult
Jan är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och har bl.a. varit verksam vid Musik- & kulturskolan i Härnösand. Jan har arbetat som musikläromedelsförfattare sedan 1996 och står bl.a. bakom böckerna "Blåståget", "Stråktåget", "Blåsbus", "Pianobus", "Gitarrbus" och "Musik i skolan".


Pia Åhlund
Pia är är legitimerad lärare i musik och engelska; för förskola, grundskola och gymnasium. Sin utbildning fick hon vid Musikhögskolan Göteborg. Som musik- och engelskalärare har hon varit verksam inom alla grundskolans årskurser. Pia är också verksam som dirigent, arrangör och musiker och har tidigare även arbetat med instrument- och notförsäljning. Tillsammans med Jan står hon bakom bl a "Spela"-serien, "Rockbandet" och läromedlet "Musik i skolan 1-3". 

Ellenor Olofsson (bild saknas)
Hon är den som du möter först i telefon och vid besök. Ellenor började arbeta hos oss på musikskolan.se i augusti 2019 och är den som har huvudansvaret för att ta hand om inkommande ordrar och se till att de så snabbt som möjligt levereras till våra kunder. Hennes bakgrund inom logistik och frakt kompletterar vårt team i våra tankebanor när det gäller flöden, paketering och fraktsätt. Dessutom är hennes lugna dalmål bra för såväl stressade kollegor som kunder. 


Anna Bonde

Anna är utbildad vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Anna är utbildad vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg, där hon också var en flitig medlem i spexorkestern under många uppsättningar. Hennes instrument är viola och violin, och hon har även sjungit mycket i kör. På musikskolan.se arbetar Anna med försäljning, inköp tar hand om huvuddelen av vår Sibelius-support. Dessutom utformar hon våra kataloger och nyhetsbrev och mycket mer. Anna har en speciell förmåga att oförtrutet ta sig an besvärliga ärenden och före dem i mål, något som uppskattas av både kunder och kollegor. 

Ebba Lundqvist (bild saknas)
Sedan en tid tillbaka har vi förmånen att ha Ebba som praktikant hos oss, där hon testar på och lär sig våra olika arbetsområden. Ebbas ordningssine och tålamod gör att våra hyllor är välordnade så att alla produkter har sin plats och rätt streckkod. Dessutom piggar hennes glada skratt upp oss, vare sig det är en solig vårdag eller en regnig novemberkväll. Ebba har en fantastisk förmåga att se vad som behöver göras och arbetade under coronaperioden mycket med att få in bilder och texter på många av våra artiklar på hemsidan. Ebba tar också hand om de flesta inkommande leveranser och ser till att var sak hamnar på sin plats.